DSC08746

Deze cursus is geschikt voor alle patroontekensystemen

In deze cursus leert u een technische computer tekening te maken van uw patronen.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die professioneel wil leren tekenen met de computer. Voor deze cursus is een redelijke kennis van Windows of Mac OSX nodig. Bestanden opslaan, kopiëren en terug vinden mag geen probleem zijn.

U leert omgaan met het programma Adobe Illustrator. Wij gaan er wel vanuit dat u kennis heeft van patroontekenen.

De training wordt gegeven aan de hand van zelf geschreven cursus materiaal. De oefeningen zijn modegericht (technisch) en worden eerst klassikaal uitgelegd en daarna gaat u zelf aan de slag. U krijgt persoonlijke aandacht. Tussen de les datums door is het aan te bevelen om de oefeningen thuis te herhalen.

De cursus wordt gegeven door mevr. S. Bleeker. Zij heeft door haar opleidingen en werkzaamheden in de grafische sector veel ervaring met het tekenen in o.a. Adobe Illustrator. 

Aan het eind van de cursus bent u in staat digitale patronen te maken. Deze kunt u voor uzelf of voor klanten maken en vele andere toepassingen.

De cursist dient zelf zorg te dragen voor een laptop met software. Dit kan bijvoorbeeld door een demoversie te downloaden. Er wordt gewerkt met Adobe Illustrator CS5 en CS6.

Inhoud van de cursus:

- Inleiding tot Illustrator
- Basispatronen tekenen
- Sjablonen maken
- Modellen intekenen
- Naadtoeslag
- Printen
- Stoflegging
- PDF patroon maken

Minimaal 4 cursisten.

Kosten        : € 200,-- (inclusief werkboek) 

Cursus duur: 4 avonden van 18.45 uur tot 22.00 uur 

Cursus datums: 

Woensdagavond: 6, 13, 27 februari, 13 maart 2019

Wilt u zich aanmelden voor de cursus dan kunt u dat hier doen.

 

Heeft u zelf een Modevakschool dan kunen wij in overleg en bij voldoende aanmeldingen (8 leerlingen) ook op uw locatie les komen geven. Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

ill. patroon